Tvarumo, tautosakos ir mados tarpusavio dermė projekte „Lapės kailinukai“

2024 m. sausio 22 d. – 2024 m. vasario 23 d. lopšelyje-darželyje „Sigutė“ įgyvendintas respublikinis ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų, tėvų ir pedagogų tvarumo projektas „Lapės kailinukai“.
Projekto tikslas – ugdyti ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų, tėvų, pedagogų supratimą apie tvarumą, domėjimąsi tautosaka, realizuoti savo kūrybines idėjas panaudojant tekstilės gamybos atliekas naujam gaminių kūrimui.
Dalyvaudami projekte dalyviai skaitė pasakas, kuriose buvo lapės personažas, domėjosi iliustracijomis, analizavo lapės personažo charakterį, išvaizdą. Tyrinėjo tekstilės medžiagas. Įgijo žinių apie tvarumą.
Projekto tema įkvėpė kurti lapės personažą ir kailinukus (aprangą), panaudojant tekstilę (pluoštus, verpalus, audinius, neaustines medžiagas (odą, vilną).
Savo kūrybinėmis idėjomis, gerąja patirtimi pasidalino daugelis šalies ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų bendruomenės narių iš Kėdainių  r., Panevėžio, Šakių, Vilniaus miesto ir rajono, Šiaulių, Gargždų, Kelmės, Vilkaviškio miesto ir rajono, Jurbarko, Joniškio r., Kauno miesto ir rajono, Klaipėdos, Marijampolės, Radviliškio, Utenos, Pagėgių, Lazdijų, Plungės.
Džiaugiamės lopšelio-darželio „Sigutė“ grupės „Boružėlė“ ugdytiniais ir tėveliais, kurie aktyviai įsitraukė į šį projektą ir lopšelio-darželio erdvėse surengė kūrybinių darbų parodą „Lapės kailinukai“. Savo išradingumą, kuriant laputei kailinius, pademonstravo grupės „Smalsučiai“ bendruomenė, Šakių r. Kurdirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus grupių „Pelėdžiukai“ ir „Meškučiai“ šeimos.
Džiugu, kad projektas paskatino vaikų, pedagogų, tėvų kūrybiškumą, išradingumą, saviraišką, bendrystę.

Projekto organizatorės ikimokyklinio ugdymo mokytojos Janina Šulskienė, Asta Mičelienė ir Diana Krampienė

 

Šiaulių lopšelis-darželis „Sigutė“
Įstaigos kodas 1905 25130
A. s. LT 40 7300 0100 7573 8391
Bankas „Swedbank“, AB

Biudžetinė įstaiga
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre
Direktorė – Eglė Ivanauskaitė-Rimšė

J. Basanavičiaus g. 92, 76176 Šiauliai
Tel. (8 41)  54 52 69
Mob. 8 673 84 434
El. p. sigute.darzelis@splius.lt

2024 © Šiaulių l-d „Sigutė“
NEĮGALIESIEMS